S’inaugura la 61ª Fira de Mostres de Girona amb 295 expositors i un 6% més d’ocupació respecte a l’any passat

S’inaugura la 61ª Fira de Mostres de Girona amb 295 expositors i un 6% més d’ocupació respecte a l’any passat

El certamen multisectorial ocupa més de 8.000 m2 a la zona del Parc de la Devesa, té com a espais principals l’Escenari Gastronòmic i el Saló de l’Emprenedoria i tancarà el dimecres 1 de novembre
L’acte d’inauguració, celebrat aquest matí al Palau Firal, ha comptat amb les intervencions de Jaume Fàbrega, Laia Cañigueral, Gemma Geis i Carreras i Miquel Noguer

La 61ª edició de la Fira de Mostres de Girona, el saló multisectorial de les comarques gironines que organitza Fira de Girona, ha obert les seves portes aquest matí amb l’acte d’inauguració. Aquest 2023 compta amb 295 expositors, el que significa un 6% més d’ocupació respecte a l’any passat, i paral·lelament ofereix desenes d’activitats, com ara tallers, taules rodones, demostracions, xerrades i tasts en els espais Escenari Girona Excel·lent i Saló de l’Emprenedoria. Ocupa més de 8.000 m2 al Palau Firal i a la zona del Parc de la Devesa, està oberta al públic entre les 10 del matí i les 8 del vespre i s’acabarà el proper dimecres 1 de novembre. Inclosa un any més en el programa d’actes de les Fires de Sant Narcís, la Fira de Mostres s’ha inaugurat amb els parlaments de Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i del Comitè Executiu de Fira de Girona; Laia Cañigueral, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona; Gemma Geis i Carreras, vicealcaldessa, 1ª Tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, i Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona.

Després del tradicional tall de la cinta inaugural, Jaume Fàbrega ha obert el torn d’intervencions i ho ha fet destacant la resiliència de la Fira de Mostres, que “malgrat les dificultats dels darrers anys, gaudeix de bona salut, continua creixent i és la que reuneix més metres quadrats i més expositors de la demarcació. Al llarg de 61 edicions s’ha sabut adaptar i mantenir tot el seu poder d’atracció. Actualment estem al 70 per cent del nombre d’expositors respecte als millors anys, de manera que anem pel bon camí”. Seguint amb aquesta idea ha expressat que “la nostra fira ha demostrat que, tot i els entrebancs, les crisis i un panorama poc engrescador, cal mirar al futur i pensar sempre en clau d’oportunitat” i ha valorat aquest esdeveniment com “una ocasió per al món empresarial gironí de donar a conèixer els seus productes i serveis, però també una font d’ingressos per a molts sectors que té un impacte econòmic en molts àmbits de la ciutat”.

Laia Cañigueral ha declarat que “a les comarques gironines comptem amb empreses molt competitives en tots els sectors i espais com la Fira de Mostres són un gran aparador per donar-les a conèixer i impulsar els negocis. Esperem que aquesta edició sigui tot un èxit i que tant el sector empresarial com la ciutadania en gaudeixin”.

Gemma Geis i Carreras ha dit que el certamen “és un reflex de la xarxa econòmica que tenim a la ciutat i aquesta 61ª edició ve a representar que té capacitat d’innovació i lideratge. Una capacitat que aporta una mirada nova per a la ciutat per tenir un país més modern i la Fira ho representa, més que mai, enguany amb l’Espai Calma i l’estand de Benestar Emocional”. Ha definit el saló com “un instrument rellevant de tota la política econòmica que ha de fer l’Ajuntament i és important que es continuï reforçant i actualitzant. Perquè això sigui possible ha de tenir el suport econòmic del consistori. Tenim una manera de fer que és la de treballar amb autenticitat, amb mirada de futur i amb qualitat i innovació per Girona”.
L’encarregat de tancar els parlaments ha sigut Miquel Noguer, que ha explicat que “la fira no ha recuperat les dimensions del 2019, però hem de posar molt en valor les xifres actuals. La tendència és clarament de creixement, en consonància també amb la recuperació de l’activitat econòmica a les comarques gironines després de la pandèmia. Aquest esdeveniment és un gran actiu de la ciutat de Girona i del conjunt de la demarcació i, entre tots, l’hem de cuidar i potenciar”.

Tota la nota aquí.

 

 This site is registered on wpml.org as a development site.