La Fira de Mostres de Girona continua creixent i tindrà un 6% més d’ ocupació respecte a l’any passat

La Fira de Mostres de Girona continua creixent i tindrà un 6% més d’ ocupació respecte a l’any passat

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre 295 expositors participaran al saló multisectorial organitzat per Fira de Girona, que ocuparà més de 8.000 m2 a la zona del Parc de la Devesa

La 61ª edició de la Fira de Mostres de Girona, organitzada per Fira de Girona i novament inclosa al programa d’actes de les Fires de Sant Narcís, tindrà un 6% més d’ocupació respecte a l’any passat i d’aquesta manera manté el seu creixement. El saló multisectorial tindrà lloc entre el dissabte 28 d’octubre i el dimecres 1 de novembre. Comptarà amb un total de 295 expositors del món del sector serveis, mobilitat elèctrica, emprenedoria, alimentació, construcció, decoració, habitatge, tecnologia i motor, entre d’altres, mentre que la xifra del 2022 va ser de 278. Durant aquests dies també hi ha programades activitats, xerrades, tasts, taules rodones i tallers en els espais Escenari Girona Excel·lent i Saló de l’Emprenedoria. La Fira de Mostres d’aquest 2023 s’ha presentat aquest matí a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona i ho ha fet amb la presència de Gemma Geis i Carreras, vicealcaldessa, 1ª Tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i del Comitè Executiu de Fira de Girona, i Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona.

La Fira de Mostres, el saló multisectorial amb més participació d’empreses i afluència de visitants de les comarques gironines, continua creixent els últims anys des de l’aturada del 2020 per la pandèmia del coronavirus. Dels 257 expositors del 2021 s’ha passat als 295 d’aquesta 61ª edició, el que significa una mitjana de creixement d’uns 20 expositors per any. Malgrat perdre algunes de les companyies de maquinària industrial i d’obra pública que hi havia situades a la zona de la Devesa, la Fira continua captant noves empreses i l’índex de fidelitat d’aquestes és proper al 80%, el que vol dir que la majoria d’expositors hi ha assistit amb anterioritat i han decidit repetir l’experiència. Aquest 2023 també creix la superfície del saló, passant dels 7.782 m2 de la passada edició als 8.090 m2 actuals. Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, ha destacat aquesta tendència a l’alça: “Continuem creixent i tot i que encara no atrapem les xifres d’abans de la pandèmia, poc a poc ens hi estem acostant. Som la fira multisectorial per excel·lència de les comarques de Girona i ha quedat demostrat que aquest model funciona. Comptem amb 300 empreses i bona part d’elles repeteixen, pel que la seva fidelitat i lleialtat és un fet”. Amb la voluntat d’acollir companyies de “molts sectors diferents”, la Fira de Mostres gaudeix de bona salut malgrat el parèntesi del 2020: “Ens trobem aproximadament a un 70% del nombre d’expositors prepandèmia. Això és molt positiu, tenint en compte quina ha sigut la recuperació en el sector de les fires. Alguns salons han desaparegut i d’altres han perdut un important gruix de participació, però nosaltres mantenim un bon ritme de creixement”.

En aquest sentit s’ha expressat Jaume Fàbrega , qu i ha subratllat que la Fira de Mostres continua essent la gran fira de la nostra demarcació. No n’existeix cap altra de així de grossa, amb tanta participació d’empreses ni una afluència de visitants tan elevada. És la fira més important i així ho serà durant molt de temps”. El p resident de la Cambra de Comerç de Girona i del Comitè Executiu de Fira de Girona ha demanat que l’activitat firal tingui “el màxim suport per part de les perquè es tracta “d’una font d’ingressos per a molts sectors”, alhora que “genera un impacte econòmic molt important en tots els àmbits”.  Gemma Geis i Carreras ha d efinit la Fira com “un gran actiu de la ciutat i per la ciutat que representa un equipament i un element imprescindible que cal modernitzar i adaptar a la Girona del futur. Això passa per donar li una nova mirada, actualitzada i oberta a la societat , al teixit econòmic i a la ciutadania”.

Llegir tota la nota AQUÍThis site is registered on wpml.org as a development site.